Londenreis 2017

 

De week vóór de paasvakantie kregen de zesdejaars de kans om met de school een reis naar Londen te maken. Deze reis werd voor het eerst georganiseerd in het schooljaar 1978-1979 door de heer Roland Evrard, toenmalig leraar Engels en Nederlands aan het college. Aangezien het sindsdien één keer is voorgevallen dat er twee reizen op één schooljaar plaatsvonden gingen we dit jaar dus al voor de 39ste keer op Londenreis.

Op 27 maart 2017, om 4 uur ’s morgens, vertrok onze bus richting Londen. 68 leerlingen en 5 begeleidende leerkrachten zouden vijf dagen doorbrengen in en rond Londen. Met als gids Roland Evrard, die in de organisatie van de reis nog steeds een onmisbare rol speelt.

Het programma voor 2017:

Maandag 27 maart

Rond 10.00 – Aankomst in Greenwich. Bezoek het Maritime Museum, The Royal Hospital, The Observatory enz…. Vrij lunch in Greenwich.

Na de lunch vertrek naar het hotel en kamerverdeling. Het hotel  is gelegen vlakbij het Wembley-stadion. Nadien met de metro naar centrum Londen en geleide wandeling door de City of Westminster en het Londense West-end (Trafalgar Square, Buckingham Palace, Piccadilly Circus…..)

18.00 - Vrije tijd en vrij avondmaal. Terugkeer naar het hotel met de metro.

Dinsdag 28 maart 

07.30 - Ontbijt groep 1 en een half uurtje later, ontbijt groep 2. Engels ontbijtbuffet. De ontbijtzaal kan de hele groep immers niet samen bedienen.

09.00 -  Vertrek met autocar naar het beroemde British Museum.  Rond de middag met de autocar naar het extravagante en alternatieve Camden Town. Vrije tijd en vrije lunch.

Rond 15 uur met de metro naar Shakespeare’s Globe.  Daarna opnieuw met de metro naar Piccadilly Circus en vrij avondmaal.

19.30 - Musical Thriller.

Woensdag 29 maart

Na het ontbijt vertrek naar St. Albans’s. Bezoek aan het stadje en aan St. Alban’s Cathedral. Vrije lunch in dit pittoreske stadje.

Na de lunch vertrek naar Cambridge. Geleide wandeling door het historische hart van deze universiteitsstad en bezoek aan King’s College en de King’s College Chapel. Vrij avondmaal in Cambridge en omstreeks 20.15 terugkeer naar het hotel.

Donderdag 30 maart

Na het ontbijt met de autocar naar St. Paul’s Cathedral. Aansluitend geleide wandeling door de City of Londen, bezoek aan de Sky Garden van de Walkie Talkie en vrije lunch op Borough Market.

Omstreeks 14.00 uur - Afspraak met de autocar aan St. Paul’s Cathedral en vertrek naar Waterloo Place. Een beetje sightseeing met de autocar en aansluitend vrije tijd en avondmaal.

Omstreeks 19.00 - Bezoek aan Ripley’s Believe it Not. Daarna met de bus naar het hotel.

Vrijdag 31 maart

08.00 - Bagage inladen en vertrek naar Canterbury. Wij verkennen dit bekende historische stadje.  Van daaruit  naar Dover en afvaart naar Calais om 13.55. Geplande aankomst aan het college rond 20u.

Het werd een prettige week. Alle geplande activiteiten verliepen vlot. We hadden een fijne groep leerlingen mee. Bovendien een nieuwe bus met een vlotte chauffeur. En ook nog goed weer! Laat de foto’s voor zich spreken …

W. Baert

 
« Terug naar het overzicht

X