Te gast in het stadhuis

 

Op dinsdag 16 mei trokken 2D en 2E in het kader van de vakken SEI, geschiedenis en leer & leefsleutels naar het Antwerpse stadhuis. We vertrokken op het gelijkvloers langs de verschillende fractielokalen, gingen een kijkje nemen in de vroegere bomkelder, bekeken de verschillende zalen op het 'schoon verdiep', trokken langs de kabinetten van de schepen van onderwijs en schepen van sociale zaken naar de dakverdieping waar we langs de buitenzijde een mooi zicht hadden op Brabo en de Grote Markt.

 

Hieronder enkele reacties op het bezoek:

Ik vond het zeer zinvol omdat je dan eens kunt zien hoe het daar is. Je komt in aanraking  met politiek, terwijl de meeste leerlingen zelfs niet eens weten wat politiek is. Het was zeer leerrijk en interessant. Het was ook leuk om zelf eens te horen van een schepen wat zijn werk is. (Pelle)

Ik vond het bezoek aan het stadhuis heel interessant. Ik vond het leuk om ook eens de bovenverdieping van het stadhuis te zien. Ik snap nu ook waarom de eerste verdieping het 'schoon verdiep' genoemd wordt. (Simon)

Ik vond het leuk om het eens van binnen te zien. Het was leuk om ook eens in de raadzaal te kunnen zitten. Het is een mooi gebouw zowel vanbinnen als van buiten. Het was ook leuk om op het balkon te mogen staan. (Fleur) 

Ik vond het heel interessant dat er een schepen kwam en andere werknemers. Het was ook een hele mooie rondleiding. Alles was ook duidelijk en goed uitgelegd. Zeker voor herhaling vatbaar. (Ward) 

Het was een interessante en unieke ervaring. Het was ook heel leuk dat we in de raadzaal op stoelen mochten gaan zitten van raadsleden. Ook tof dat we een trouw mochten meemaken. Kortom het was een interessante ervaring. (Michiel) 

Ik vond het wel leerrijk. De leukste ervaring vond ik dat we in de raadszaal mochten zitten waar iedereen vergadert en dat we buiten rond het stadhuis mochten lopen op de logia. Ook vond ik het leuk dat we vragen aan een schepen mochten stellen. Het was natuurlijk ook leuk dat we bij een trouw mochten zijn en dat we het kabinet van de burgemeester mochten zien. Dat vond ik wel uniek. (Ine) 

Het uitstapje was erg leuk en leerrijk. Ik vond het ook wel leuk dat we naar de bruiloft mochten kijken. De informatie van de adviseurs en schepen was erg leerrijk. Het stadhuis was erg mooi. Maar het zou vast veel leuker geweest zijn als de burgemeester er was. (Burgemeester was op missie naar China) (Wassim) 

Ik vond het bezoek persoonlijk wel interessant. Het was wel leuk om te weten dat we als één van de laatsten het stadhuis konden bezoeken voor de renovatie. Het was ook wel leuk dat we de trouw van twee mensen mochten bijwonen. Ik vond het ook leuk om te zien hoe alles zo verouderd was. Ook tof was dat we het kleed van koningin Astrid nog konden zien want niet zo lang geleden werd het in dozen ingepakt. Het was ook wel interessant om al die tekeningen op de muren en het plafond eens te zien en dat we ook in het bureau van de burgemeester mochten. (Liene)

 
« Terug naar het overzicht

X