Naar het parlement

 

Op maandag 29/5 trokken onze tweedejaars D en E naar het Vlaams en Federaal parlement. Dit in het kader van de lessen geschiedenis en SEI. Zij kregen een uitgebreide blik achter de schermen van beide parlementen, wandeling door het Warandepark, aankomst van de koning op het koninklijk paleis,... kortom een goed gevuld programma.

Hier enkele reacties:

Ik vond het best wel leuk omdat we bij het vak SEI leren over het parlement en dan was het fijn om het ook in werkelijkheid mee te maken. En toen we foto's mochten trekken van ministers vond ik dat echt 'cool' en een beetje raar omdat ik ze normaal gezien altijd op TV zag en dan opeens stonden ze naast mij. De gids was zeer vriendelijk en ze legde goed uit. (Angel) 

Ik vond het zeer interessant net zoals het stadhuis. Dat we de burgemeester mochten spreken was ook zeer interessant. Leuk om als school kennis te maken met politiek. Ook tof zo'n commissiezaal eens echt te zien ipv op TV. (Pelle) 

Ik vond het leuk en leerrijk ook omdat mijn tante in de politiek zit en nu weet ik er nog meer over. (Ilias) 

Het bezoek was heel zinvol, interessant en boeiend. We hebben veel informatie gekregen, het meeste wisten we al van SEI maar we hebben wel ook weer nieuwe informatie gekregen dus dat was wel goed. Het was een vriendelijke, rustige en grappige gids. Met andere woorden het Vlaams en Federaal parlement was zeker een bezoekje waard. (Farah) 

We hebben een goed gesprek gehad met de burgemeester. Ik heb veel bijgeleerd. We hadden een goede gids. Ik weet nu welke machten er bestaan. Ik vond het wel leuk ook al krijgen wij geen SEI. (Louis) 

Ik vond het Vlaams parlement leuker als rondleiding dan het Federaal. Het was ook leuk dat we dhr. De Wever, de parlementsvoorzitter Peumans, de minister-president,... hebben gezien. Het was een unieke ervaring. (Robbe) 

Ik vond de excursie heel leuk, interessant en leerrijk. Het Vlaams parlement is vrij modern tegenover het Federaal parlement dat eerder in de oude stijl is gebouwd. Het was wel leuk om al die mooie schilderijen te zien in het Federaal parlement en om Bart De Wever eens in het echt te zien. We hebben ook heel veel uitleg gekregen over de regering, het parlement,... (Liene) 

Het was heel leuk om ministers en andere bekende personen te ontmoeten. (Jill) 

Ik vond het leerzaam. Een groot deel hebben we al geleerd. Ik vond het leuk dat we de burgemeester hebben gezien en vragen mochten stellen. Ik vond het leuk dat we op de stoelen van het parlement mochten zitten. (Oumaima)

 
« Terug naar het overzicht

X