Stadsexcursie 1ste jaar naar Antwerpen

In het kader van de lessen aardrijkskunde rond bevolking en bebouwing trokken onze leerlingen op excursie naar onze 'koekenstad'. Eerste halte was Linkeroever zelf waar de bebouwing op de Lode Zielenslaan en Blancefloerlaan werden bestudeerd. Met de tram reden we door de Brabo-tunnel naar Rechteroever. Via de Groenplaats met zijn vele horeca, trokken we naar de Grote Markt waar ze een ingepakt stadhuis te zien kregen. Via de sociale woningen achter het stadhuis wandelden we via het te renoveren Steen en Scheldekaaien naar het Museum Aan de Stroom. Vanop het dak hadden we, dankzij het prachtige weer, een mooi zicht van onze stedelijke omgeving. Via het Felixpakhuis, waar heel wat koppeltjes op dat moment hun ja-woord uitspraken, kwamen we in de Universiteit Antwerpen terecht. Flaneren langs de Meir naar het spiksplinternieuwe Operaplein. Daar kregen ze uitleg hoe de Spaanse omwalling er vroeger heeft uitgezien en een voorproef van de toekomst van deze belangrijke verkeersas.

Vervolgens wandelden we via het UGC cinema-complex naar de Keyserlei met de mooie terrasjes op de Via Sinjoor. Nadien betraden we het meest beveiligde gedeelte van Antwerpen nl. de diamantwijk waar alles in de etalage lag te blinken. Langs onze monumentale spoorwegkathedraal kwamen we op het Astridplein terecht met o.a. de Zoo, het Elisabeth congres centre,…

Met tram 10 reden we vervolgens via de Reuzenpijp onder Borgerhout naar Deurne waar ze hun boterhammen aten in de schaduw van het kasteel Rivierenhof. Via de stadsrand belanden we op het dak van Het Wijnegem Shop Eat Enjoy centre waar we een mooi zicht hadden op de overgang van Antwerpen naar Wijnegem.

Met tram 5 gingen we moe maar voldaan terug naar Linkeroever waarbij we vaststelden dat er in Deurne-Noord huizen zijn met twee voordeuren… Rara waarom?

 
« Terug naar het overzicht

X