Eerste spadesteek nieuwbouwproject Sint-Annacollege Middenschool

Bij het begin van het nieuwe schooljaar 2019-2020 start het bouwbedrijf Artes-Roegiers met het bouwen van  een nieuwbouw langs de Halewijnlaan. Naast verschillende klaslokalen, een wetenschapslokaal, een vaklokaal techniek en een leskeuken zal het nieuwe gebouw ook een multifunctionele ruimte hebben.

De directeur van de Middenschool, Christel Verbruggen, kijkt alvast uit naar de start van de werken: “Vijf jaar geleden werden we geconfronteerd met stabiliteitsproblemen in gebouw A. Hierdoor moesten al onze leerlingen van het 1ste jaar verhuizen naar modulaire units. Nu vijf jaar later zijn we enorm blij dat we grotendeels met eigen middelen en aangevuld met Agion subsidies dit nieuwbouwproject kunnen realiseren. We hopen, indien alles meezit, de eerste lessen te kunnen geven in de spiksplinternieuwe klaslokalen in de loop van het voorjaar 2021”.

Wanneer het nieuwe schoolgebouw in gebruik zal genomen worden, verdwijnen de modulaire units en is het Sint-Annacollege terug de groenste school aan de rand van de stad!

Om dit goede nieuws op het einde van het afgelopen schooljaar te vieren staken de leerkrachten van de Middenschool symbolisch de eerste spade in de grond. 

 
« Terug naar het overzicht

X