Onthaalvoormiddag


Woensdag 2 september: Onthaalvoormiddag voor onze leerlingen van het 1ste jaar

Leerlingen maken kennis met de school en met elkaar

Niet alleen de eerste dag van het nieuwe schooljaar was voor onze eerstejaars een beetje bijzonder, ook de daaropvolgende dag was voorbehouden voor een aantal leuke activiteiten.

Het eerste uur van de dag brachten de leerlingen samen in de klas met hun titularis door. De formulieren, die de vorige dag  werd uitgedeeld en aangevuld, werden netjes opgehaald .

De rest van de voormiddag verliep helemaal anders. Het was de bedoeling dat de leerlingen zich zo vlug mogelijk thuis zouden voelen in de school en daarom werden er een aantal zogenaamde momenten georganiseerd. Elk moment duurde ongeveer een uurtje, dan schoven de leerlingen door naar het volgende.

Eén klas begon met het creamoment. De opdracht was vrij eenvoudig: stel jezelf voor door middel van een collage. Naam, voornaam en geboortedatum moeten zeker worden vermeld, voor de rest mag je je fantasie laten werken. Een aantal oude tijdschriften moesten er aan geloven en er kwamen verschillende potjes lijm aan te pas …. sommige creaties waren ronduit schitterend. Op dit moment sieren zij de klassen.

Ondertussen maakten buiten de leerlingen uit een andere klas nader kennis met hun titularis en met elkaar. Tijdens het sport- en spelmoment werden er allerlei groepsbevorderende activiteiten uitgevoerd.

Het kringspel zorgde voor de nodige sensatie. De leerlingen stonden in een kring, samen met hun titularis, en gaven elkaar een hand. Ze probeerden de kring zo groot en nadien zo klein mogelijk te maken. Hilariteit verzekerd.

Daarna was er nog een oefeningetje waarbij de leerlingen op evenwichtsbalken moesten lopen die gelukkig niet al te hoog boven de grond waren opgesteld.

De buitenactiviteiten werden vervolgens afgesloten met een basketbalspelletje. De leerlingen stonden braafjes te wachten in een rij en iedereen kwam aan de beurt om met een goed gemikte worp punten te scoren.

De voormiddag naderde zijn einde. Sommige klassen begonnen met hun titularis aan het verkenningsmoment. Ze gingen op speurtocht in de school en ze leerden ook de inrichting van het leraarsgebouw kennen. Vooral de indeling van het administratieve gedeelte op de eerste verdieping is voor een beginnende leerling een beetje een raadsel. Gelukkig waren er hun titularissen die de school door en door kennen.

Om 12.05 u was het gedaan met alle onthaalactiviteiten. De volgende dag begonnen de leerkrachten aan hun kerntaak, namelijk lesgeven. Nu al kijken de leerlingen uit naar de volgende gebeurtenis: op vrijdag  23 oktober 2015 is er immers een sportdag gepland!

 
« Terug naar het overzicht

X