De eerste weken

 

Enkele indrukken van onze leerlingen van het 1ste jaar:

 

-          De allereerste dag op het Sint-Annacollege (dus ook de eerste dag in het middelbaar) was natuurlijk voor iedereen heel spannend, sommigen waren bang of blij of nerveus.

Wel, ik was eigenlijk van alles een beetje, want ik was erg blij dat ik naar het middelbaar ging en nieuwsgierig, maar ook een beetje bang omdat alles plots zo anders was en omdat er nog veel zal veranderen.

Nu zijn we al volop bezig met toetsen, huiswerk en lessen leren.  Dat was in de lagere school helemaal niet zo, alles ging veel langzamer.

Het is echt een heuse verandering.  Nu moeten we vaak veranderen van lokaal en van leerkracht; je moet ook meer doen thuis en meer tijd vrij maken voor school.

Ik heb ondertussen al heel wat klasgenoten leren kennen en dat is fijn. Ook zitten alle namen van de leerkrachten al in mijn hoofd.

En op die manier gaat het schooljaar stapje voor stapje verder en valt alles uiteindelijk wel best mee, als je maar je best doet.

Emma Verstraeten

 

 

-          Je kunt je wel voorstellen hoe iemand zich voelt op de eerste schooldag.  Heel benieuwd, vol verwachting, maar nerveus om nieuwe vrienden te maken.  Zo was dat bij mij helemaal niet.  Voor mij was het een eenzame en saaie dag.  Ik wil hiermee niemand kwetsen, maar tof kon je deze eerste dag niet noemen.

De eerste dag was ik alleen met nog maar één vriendin van vroeger.

De tweede dag was het al wat beter.  Ik was keibenieuwd naar de eerste lessen.  Wat bleek: het waren nog geen echte lessen.  We moesten ons nog voorstellen.  Ik vind dat niet erg hoor, maar we moesten het wel dikwijls doen.

De speeltijden zijn wel een beetje saai, maar daar kan de school niets aan doen.  Op de tweede dag had ik al wel meer vriendinnen.

De derde dag: nu begint het eindelijk wel, yes!  Nu ja, het is wel wat anders dan op mijn vroegere school.

Vanaf de vierde dag voelde ik me al wat meer thuis.  Ik vind het wel moeilijk om altijd de juiste boeken mee te brengen.  Nu ja, ik zal er wel snel aan wennen.

Op de vijfde dag besefte ik goed dat het nu heel anders is dan ervoor.  Ik vind het heel fijn op school.  Het enige nadeel zijn de vele toetsen en elke dag huiswerk zoals dit opstelletje nu.

Vandaag, op de ……… dag, vind ik het heel plezant.  Deze school is toppie!

Marian Neel

 

 

-          Het begin van dit nieuwe schooljaar vond ik spannend.  Ik was een beetje nieuwsgierig en was heel zenuwachtig.  Dit komt omdat ik niet goed wist wat ik moest verwachten, ondanks dat ik veel informatie heb gekregen van mijn grotere zus en van mijn juffen in het zesde leerjaar.  De eerste dagen vond ik leuk.  We hadden wel meteen huiswerk.  Ik deed mijn huiswerk met plezier, maar ik voelde dat ik moest wennen aan elke dag studeren.  Mijn eerste Latijnse woorden leren vond ik het allerleukst.

Nour Aissa

 

 

 

-          Mijn eerste week op school vond ik best spannend.  Ik heb al snel nieuwe vrienden gemaakt want ik kende niemand van mijn klas.  Al mijn vriendinnen van vorig jaar zitten nu in het 2de jaar.  Ik vind mijn huidige klas tof en ik heb de leerlingen zeer graag.  Ook heb ik andere leerkrachten voor sommige vakken.  Eerst vond ik het erg dat ik mijn jaar moest opnieuw doen.  Maar omdat ik zoveel plezier heb in mijn klas, vind ik dat nu niet erg meer.  Alles gaat  nu veel beter.  Mijn eerste weken gingen zo goed dat ik nu al veel liever naar school ga dan vorig jaar.  Hopelijk blijft dat zo!

Fatoumata Barry Lamarana

 

 

-          Mijn ervaring van de eerste schooldagen was: wauw zo groot.  Ik was verbaasd van hoe groot de school was en hoe klein wij zijn.  Mijn gedacht was vooral: mijn leven gaat hier helemaal veranderen.  Ondanks dat ik in het begin maar 2 mensen van mijn klas kende, was ik (en ik denk de andere leerlingen ook) toch wel een beetje zenuwachtig.  Onze klastitularissen gaven veel uitleg over hoe het verder zou gaan.  Dit stelde mij gerust.  Nu zijn we al een hechte klasgroep.  En dat vind ik supertof.  Ik kan mezelf zijn en voel me hier goed.

Conclusie: ik vind het fijn om op deze school te zijn!

Noor Goevaerts

 

 

-          Mijn eerste weken op deze nieuwe school vond ik best vermoeiend: voor elke les heb ik een andere leerkracht en vaak gaan die lessen door in verschillende lokalen.  Dus moet ik onthouden welke les ik heb en waar ik naartoe moet.  Bovendien mag ik niet vergeten de juiste boeken en schriften mee te nemen.  De hele dag ben ik geconcentreerd en probeer ik mijn hoofd erbij te houden.  En daar blijft het niet bij.  Kom je thuis van een zware dag op school dan ligt er nog die berg huiswerk en lessen te wachten.

Gelukkig zijn er ook veel leuke dingen aan terug naar school gaan: in de eerste plaats zie ik een deel ‘oude’ vrienden terug na een lange zomervakantie.  Dat bleek toch wat tegen te zitten.  De eerste speeltijd stonden Marian en ik nog alleen op de speelplaats.  Gelukkig maakten we snel nieuwe vriendinnen zodat we de dag erna al met vijf ‘alleen’ op de speelplaats stonden.

Verder vind ik het best tof al die nieuwe vakken, zoals natuurwetenschappen en latijn.  Zowat alle leerkrachten vallen goed mee. Ik denk dat ik mijn draai hier wel ga vinden.

Yasmine Bo Carelsberg
« Terug naar het overzicht

X