Cultuur en onze Middenschool? Dat zijn twee handen op één buik!

“Jongeren missen cultuur op onze school” kopte een onderwijsvakblad een tijdje geleden.  Dit is absoluut niet het geval op onze school!  Enkele leerkrachten zijn gebeten door de cultuurmicrobe en proberen de leerlingen op een speelse, leuke manier in te wijden in de wereld van theater, ballet, kunst, …  Het ene succes volgt het andere op en dat merk je aan de enthousiaste reacties van de kinderen.

Een greep uit ons aanbod:      

- Wie klopt daar op de deur?  Aha, het is een auteur!

Elk schooljaar komen er bekende jeugdschrijvers praten over hun boeken.

Zo hebben Bart Moeyaert, Katrien Seynaeve, Aline Sax, André Sollie en Marc Hendrickx reeds de harten van onze leerlingen gestolen.  Benieuwd wie er volgend jaar naar onze school komt … 

- Wanneer het doek omhoog gaat …

Door onze ligging, aan de rand van de stad, zitten wij ideaal op het vlak van theater.  De grote schouwburgen zijn te voet en met de tram bereikbaar. Wij hebben dus geen excuus om niet naar het toneel te gaan en trekken regelmatig naar één of andere theaterzaal.  Vooral in Het Paleis zijn wij geen onbekenden!   

Maar daar eindigt het niet!  Onze leerlingen zijn zelfs zo enthousiast dat ze graag hun vrije woensdagnamiddag of zaterdag opofferen om samen met een aantal leerkrachten naar een voorstelling te gaan! 

-Vous parlez français?

Om twee jaar Middenschool af te sluiten trekken de tweedejaars in mei/juni naar Parijs. 

Niet zo maar om toerist te spelen, wel om hun kennis te toetsen aan de werkelijkheid.  Twee jaar lang werken de leerlingen, op geregelde tijdstippen, tijdens de lessen Frans (maar ook de andere vakleerkrachten dragen hun steentje bij) rond deze lichtstad.  Na al het studiewerk belonen we hen dan ook met deze uitstap: de Eiffeltoren, het Louvre, de Sacré Coeur, het Centre Pompidou, flaneren over de Place du Tertre, varen op de Seine, … en natuurlijk ook een souveniertje kopen voor mama of papa!  Kortom, een vermoeiende, maar leerrijke tweedaagse reis die je niet snel zal vergeten!

- En ons jaarthema is …

Elk jaar is er een jaarthema waarrond we zullen werken. Wil je graag weten wat het dit jaar zal worden? Jammer, want dat is een groot geheim tot 1 september!     

X